Uncategorized

3 schoonmaaktips voor een brandschone badkamer

De badkamer schoonmaken; niet het leukste klusje, maar het moet toch echt gebeuren. De badkamer wordt intensief gebruikt. We poetsen er onze tanden, gaan er in bad en we zorgen er voor dat ons haar goed zit. Het is daarom ook belangrijk dat de badkamer goed schoon blijft. We maken de badkamer vaak snel schoon, maar eens in de zoveel tijd kan de kamer toch echt wel een grote, grondige schoonmaakbeurt gebruiken.

Badkamer ontkalken

In de badkamer wordt er bijna alleen maar gebruik gemaakt van water. In kraanwater zit kalk, dus je zult de badkamer eens in de zoveel tijd moeten ontkalken. Je kunt hiervoor een kant en klare ontkalker kopen. Spray deze op tegels, in de douchebak, op de douchekop en in de wasbak in de badkamer. Laat dit een kwartiertje intrekken en vervolgens kun je de kalk met heet water weg spelen. Je kunt zelf ook ontkalker maken. Meng water en schoonmaakazijn met elkaar en klaar is kees.

Vieze voegen

Nu we de kalk hebben verwijderd, gaan we door naar de voegen in de badkamer. Voegen kunnen erg vies worden, maar deze kun je makkelijk schoonmaken. Zo kun je schoonmaakazijn op de voegen aanbrengen. Pak er een oude tandenborstel bij en boen met wat water de voegen schoon. Dit is een tijdrovend klusje, maar hierna lijkt je badkamer weer zo goed als nieuw.

Tegels kun je ook schoonmaken met schoonmaakazijn, maar je kunt ook een klein beetje wasverzachter en warm water gebruiken. Doe warm water in een emmer en voeg hier één à twee eetlepels wasverzachter aan toe.

Reinigingsproducten

Er zijn veel verschillende reinigingsproducten voor de badkamer. Schoonmaakazijn kun je voor diverse doeleinden gebruiken. Niet alleen bij het schoonmaken van de voegen, maar ook bij de wastafel en douche. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen voor de badkamervloer te verkrijgen. Deze zijn geschikt voor zowel laminaat als vinyl. Wil je hetzelfde schoonmaakmiddel voor de hele badkamer gebruiken? Dan raden we je een allesreiniger aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.