Uncategorized

De verschillende mogelijkheden van gietvloeren

Als jij graag op de hoogte blijft van de laatste trends op het gebied van interieur, dan is het je vast niet ontgaan dat gietvloeren tegenwoordig zeer populair zijn. En het lijkt erop dat dit ook een blijvertje is. Deze vloer tref je niet alleen aan in veel woonhuizen, maar ook in bedrijfspanden. Waarom deze vloer juist zo populair is? Om de uitstekende kwaliteit en de vele mogelijkheden. Maar wat zijn deze mogelijkheden dan precies? Wij lichten er een aantal voor je toe.

Elk gewenst design

De meest bekende gietvloer is waarschijnlijk de variant met de betonlook. Zoals de naam al aangeeft is dit een donkere vloer en lijkt het net alsof er een echte laag beton ligt. Maar dit is slechts een greep uit de selectie van de vele mogelijkheden. Want wist je dat door de verschillende varianten gietvloeren er zeer veel mogelijkheden zijn op het gebied van design? Je kunt niet alleen zelf bepalen welke kleur de vloer krijgt, maar ook wat betreft de verdere vormgeving. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een steentapijt. Deze gietvloer bestaat uit allerlei steentjes, maar is toch naadloos net als de rest van de gietvloeren. Om de ruimte de uitstraling van een gietvloer is het niet altijd nodig om de hele vloer uit te breken, de vloercoating kan gestort worden op veel verschillende ondergronden. Zo geef jij je huis of kantoor binnen korte tijd een compleet nieuwe uitstraling.

Combinatie met vloerverwarming

Een gietvloer is ook zeer populair door het feit dat deze niet snel slijt en makkelijk te onderhouden is. Maar deze vloer heeft nog meer voordelen. De meeste varianten zijn namelijk geschikt om te combineren met vloerverwarming. Zo blijft de ruimte lekker warm tijdens de koudere dagen en hoef jij de radiator niet meer aan te draaien. Hiermee kan je flink besparen op de energierekening. De specialist zal je meer uitleg geven, maar als je gebruik wil maken van deze combinatie kan je het beste kiezen voor een polyurethaan gietvloer of een steentapijt. Dit materiaal is bestand tegen hitte en zal hierdoor niet scheuren.

Neem contact op met de specialist

Wil je graag meer weten over de verschillende mogelijkheden van gietvloeren? Of wil je graag weten wat het precies kost om een gietvloer aan te laten leggen in je woning of bedrijfspand? Neem dan contact op met een specialist, bijvoorbeeld een gietvloer expert uit Rotterdam. De vakman kan je meer vertellen over de verschillende soorten gietvloeren en welke variant het meest geschikt is voor welke woonruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.