Uncategorized

De voordelen van vloerverwarming thuis

Een vloerverwarming is een zalige manier om een deel of de hele woning te verwarmen. Je kan er tegelijkertijd ook nog energie mee besparen. En een leuk bijkomend voordeel: je hebt geen radiatoren meer in huis. Vooral in je woonkamer geeft dit een rustig effect en het levert ook nog eens extra ruimte op. In deze blog vind je alle voordelen en nadelen van het aanleggen van vloerverwarming in jouw huis. Enthousiast en wil je direct aan de slag? Bekijk dan de vloerverwarming installateurs in Noord-Holland, Gelderland of een van de andere regio’s in Nederland.

Voordelen om bij weg te dromen

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een vloerverwarming. Allereerst en het voornaamst is de warmteafgifte. Het systeem warmte de vloer op en die geeft die warmte opwaarts door aan de ruimte. Geen koude plekken meer in de woonruimte, zoals men kan hebben bij radiatoren. Of het nu tegels, kurk of parket is, je hebt ook nooit meer koude voeten in de winter. Dat zijn de behaaglijke en meest merkbare effecten. Daarnaast komt ook het esthetische aspect. De radiatoren verdwijnen uit beeld, wat meer plaats geeft om in te richten, en je zal beduidend minder last hebben van rondwaaiend stof. Met een vloerverwarming heb je namelijk geen luchtstroom die wordt gecreëerd door elektrische radiatoren of convectoren.

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard zijn er bij alle mooie verhaaltjes ook een aantal nadelen. Een vloerverwarming moet je bijvoorbeeld altijd laten aan staan, behalve in de zomer dan. De opwarmtijd is immers vrij lang, in tegenstelling tot radiatoren met een hoge temperatuur die sneller opwarmen. Dit kan uiteraard gemakkelijk geregeld en geprogrammeerd worden. Ook is de kostprijs voor deze luxe heel wat hoger omwille van de intensievere werken die er moeten gebeuren. Het regelsysteem is ook best aan de dure kant. Vergeet ook niet dat de hele vloer eruit moet en dat je achteraf ook niet helemaal vrij bent in de keuze van vloerbekleding. Isolerende vloeren en vast tapijt zijn uit den boze.

Conclusie: vloerverwarming iets voor jou?

De kostprijs is zeker de investering waard. Je krijgt heel veel terug voor je geld en je kan bij een degelijke installatie ook nog eens tot 20% besparen op je energierekening. Dit is omwille van het feit dat je vloerverwarming werkt met een lagere keteltemperatuur dan bij radiatoren. Neem een goede aannemer bij de hand en kijk wat jouw mogelijkheden zijn. Het gebeurt vaker bij renovatieprojecten dat het gelijkvloers vloerverwarming is en de verdiepingen radiatoren hebben. Alles kan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.