Uncategorized

De vloerentrends van nu

Elk jaar zijn er weer andere trends op het gebied van wonen. Er zijn veel verschillende woonstijlen en hier horen dan ook verschillende vloeren bij. Houd je van strak en modern? Of juist van romantisch? De juiste vloer vinden kan soms nogal wat aarde in de voeten hebben. Je hebt namelijk erg veel keuze uit verschillende materialen en kleuren. Wil je graag een beetje met de tijd meegaan? Wij hebben drie vloerentrends van nu voor je op een rijtje gezet.

Haal de natuur naar binnen

We halen buiten steeds meer naar binnen. Zo zien we veel natuurlijke materialen zoals hout en steen terugkomen in het interieur.

 

– Laminaat

Wil je een natuurlijke vloer in huis hebben liggen? Dan hoef je niet persé voor hout te kiezen. Tegenwoordig is laminaat bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Daarnaast biedt het je ook nog veel meer voordelen.

 

– Betonlook

Naast laminaat is een gietvloer ook een goede optie als je de natuur naar binnen wilt halen. Woonbeton heeft de uitstraling van echt beton, maar is niet zo zwaar en moeilijk aan te brengen. Wist je dat je een betonlook vloer ook gewoon zelf kunt aanbrengen? Op www.epoxywinkel.nl vind je alle instructies.

Duurzaamheid

In 2019 draait alles om duurzaamheid. We zijn met z’n allen druk bezig met afval scheiden en letten steeds meer op onze energierekening. Duurzaam wonen is een echte trend dit jaar. Bij het kopen van een nieuwe vloer wordt er dan ook veel op de duurzaamheid gelet. Hoe langer de vloer meegaat, hoe duurzamer hij is. Het is dan ook niet alleen goed voor portemonnee, maar ook voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan PVC vloeren, deze staan bekend om de duurzaamheid. Een kenmerk van PVC is namelijk slijtvastheid. Een PVC vloer gaat dan ook maar liefst 30 jaar mee.

Leuke patronen

Naast natuurlijke materialen en duurzaamheid is het gebruik van patronen nog steeds hip en trendy. Zo zagen we vorig jaar de visgraatvloer erg vaak voorbij komen, maar ook nu zet deze trend nog even voort. Naast de visgraat zijn blokpatronen en ribbelstucturen ook helemaal in. Patronen op de vloer kunnen een ruimtelijk effect geven in huis. Is jouw woonkamer bijvoorbeeld kleiner dan je zou willen? Dan kun je deze groter laten lijken door een vloer met een patroontje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.