Uncategorized

Hoe laat je je woonkamer groter lijken?

Is jouw woonkamer niet zo groot als je zou willen? Een kleine kamer is een stuk lastiger in te richten dan als je zee├źn vol ruimte hebt. Er zijn een aantal handige tips en tricks die je kunt gebruiken om je woonkamer iets groter te laten lijken. Zo kun je met de juiste vloer in de woning al een heel verschil maken. Wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw woonkamer straks een stuk groter lijkt.

De vloer

We beginnen bij de basis; de vloer. Als je gaat verhuizen of je helemaal uitgekeken bent op je huidige vloer, kun je ervoor kiezen om een nieuwe vloer aan te schaffen. Kies je voor een vloer met planken? Leg deze dan in de lengte in plaats van de breedte van de woonkamer. Hierdoor lijkt je woonkamer dieper dan dat deze is. Als je een hele smalle woonkamer hebt, kun je ervoor kiezen om de planken juist wel in de breedte te leggen. Zo maakt je woonkamer ruimtelijker.

Wil je liever geen planken? Dan is een gietvloer ook een goede optie in een kleine woonkamer. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren. Lichtgrijs staat bijvoorbeeld goed in een kleine ruimte. Gietvloerprijzen heeft de verschillende prijzen voor je op een rijtje gezet.

Gebruik lichte kleuren

Is jouw huidige vloer nog prima? Of heb je simpelweg het budget niet voor een nieuwe vloer? Geen zorgen, met een aantal simpele aanpassingen kun je al een heel verschil maken. Gebruik bijvoorbeeld lichte kleuren op de muren. Hier heb je geen groot budget voor nodig, maar je woonkamer zal er wel meteen een stuk groter door lijken. Lichte kleuren trekken namelijk licht aan en laat je dit nu net nodig hebben in een kleine woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om alle muren wit te verven, maar pasteltinten toen het ook altijd heel goed.

De juiste verlichting

Daglicht is erg belangrijk in elke woonkamer, maar in een kleine kamer is het nog belangrijker. Schuif de gordijnen open en laat zoveel mogelijk daglicht binnen. Heb jij geen grote ramen in de woonkamer? Je kunt met verschillende soorten verlichting toch veel licht binnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke plafondlamp of plaats spots in het plafond. Varieer de verlichting ook eens met een leuke staande lamp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.