Uncategorized

De meest onderhoudsarme vloeren

De vloer is bepalend voor de sfeer in je woonruimte of bedrijfspand. Daarom is het ook belangrijk dat je deze goed blijft onderhouden. Maar naast de dagelijkse bezigheden kan het voorkomen dat het onderhoud van de vloer blijft liggen. Na een drukke werkdag zit je namelijk niet altijd te wachten op nog een paar uur aan de schoonmaak gaan. Kies daarom altijd voor een onderhoudsarme vloer. Wat dit betreft is er keuze genoeg.

De vele voordelen van pvc

Heb je niet veel te besteden, maar ben je wel op zoek naar een naadloze vloer? Dan is pvc een goede optie. Pvc (afkorting van polyvinylchloride) is niet alleen ontzettend sterk, maar ook nog eens heel makkelijk te bewerken tijdens de productie. Op deze manier is het ook mogelijk om bijvoorbeeld pvc met houtlook (of een andere print of kleur) te laten leggen op je vloer. Het materiaal neemt de temperatuur van de omgeving aan, waardoor je niet snel te maken krijgt met koude voeten. Door deze eigenschappen is pvc niet alleen geliefd als vloer, maar ook als trapbekleding. Ideaal wanneer jij het liefst alle ruimtes van je woning wilt voorzien van dezelfde ondergrond. Om pvc schoon te houden hoef je alleen regelmatig te stofzuigen. En mocht je toch vlekken op de vloer aantreffen, dan haal je dit haal eenvoudig weg met een licht vochtige doek.

Laminaat, geschikt voor elke woonruimte

Hout en vocht gaan niet goed samen. Daarom werd er voorheen voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken toch gekozen voor een andere vloer, voornamelijk in de vorm van tegels. Maar laminaat is tegenwoordig ook voorzien van waterafstotende eigenschappen, zodat het geschikt is voor elke woonruimte. Op deze manier wordt het wel heel eenvoudig om de vloer in je woning schoon te krijgen en te houden. En ben je geen liefhebber van de houten look? Ook laminaat is verkrijgbaar in verschillende prints en tinten.

Een gietvloer, de trend van het moment

En dan is er nog de gietvloer, de meest populair vloer van het moment. De reden hiervoor is dat deze vloer zeer veel mogelijkheden heeft. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals een gietvloer met betonlook of kies voor een gietvloer in jouw gewenste kleur(en). Voor bedrijven is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld het logo in de vloer te laten verwerken. Door de sterke eigenschappen heeft de vloer een zeer lange levensduur van zo’n dertig jaar. Om de vloer schoon te houden is ook hier stofzuigen en af en toe dweilen voldoende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.