Uncategorized

Zo bescherm jij je vloer

Je huis is geen museum. Dan is het logisch dat je na verloop van tijd te maken krijgt met slijtage. In je woning slijten niet alleen de meubelen, maar ook de vloer. Ga maar eens na hoeveel stappen er op een dag gezet worden op deze ondergrond. Nu hangt de mate waarin de vloer slijt ook af van hoe sterk het materiaal van zichzelf is, maar er zijn ook zeker een aantal dingen die jij kunt doen om je vloer een langere levensduur te geven. Wij geven je een aantal tips.

Meubelviltjes en geen scherpe hakken

De meest voorkomende slijtage op een vloer zijn krassen, deze ontstaan vooral doordat er geschoven wordt met meubelen. Bijvoorbeeld een stoel die heen en weer wordt geschoven om plaats te nemen aan de eettafel. Deze krassen kan je voorkomen door meubelviltjes of beschermvoetjes onder de poten van de stoelen en de tafel aan te brengen. Verder is het aan te raden om de meubelen op te tillen als je deze verplaatst. Verder kan je als regel instellen dat er binnen geen schoenen gedragen worden. Zo voorkom je niet alleen vuil op de vloer, maar ook dat scherpe hakken putjes achterlaten in de vloer.

Voorkom vochtschade

Een vloer kan niet alleen beschadigd raken vanaf de bovenkant, maar ook van binnenuit. Als er bijvoorbeeld sprake is van veel vocht in een vloer, dan gaat deze vaak boller staan en kan het zelfs gaan rotten. Daarom is het altijd belangrijk om vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken altijd zo goed mogelijk te ventileren. Maak de vloer ook droog nadat je deze hebt gedweild. Vocht voorkomen in een ruimte is eigenlijk onmogelijk, maar je kunt de opname van vocht verbeteren door ook te zorgen dat er een goede vochtbestendige ondervloer aanwezig is.

Een beschermende laag

Een andere manier om je vloer optimaal te beschermen, is door een vloercoating aan te laten brengen. Dit kan je zien als een beschermende laag die niet alleen vuil en vocht weer, maar ook chemicaliƫn. Hierdoor wordt een vloercoating ook zeer vaak gebruikt in ruimtes waar deze eigenschappen vereist zijn, zoals garages en fabrieken. Een coating is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals een kunststof vloercoating met betonlook. Vraag de specialist om meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.