Uncategorized

Zo richt je een grote ruimte in

Heeft je woning een zeer grote woonkamer? Of heb je sinds kort een bedrijfsruimte tot je beschikking? Dan wil je deze natuurlijk zo gezellig mogelijk inrichten. Bij een grote ruimte kan dit best wel een uitdaging zijn. Je wilt de ruimte namelijk niet helemaal volproppen met allerlei meubelen en decoratieve spullen. Maar aan de andere kant wil je het geheel niet al te leeg laten lijken. Met behulp van onder andere de juiste meubelen geef je deze ruimte al een zeer gezellige uitstraling.

Groot, groter, grootst

Bij een grote ruimte krijg je alle kans om ook grotere meubelen neer te zetten. Benut deze kans optimaal, want de kleine meubelstukken komen in dit geval niet tot hun recht. Natuurlijk kan je wel een klein bijzettafeltje her en der plaatsen, maar voor de rest is het flink uitpakken geblazen. Schaf bijvoorbeeld een grote bank aan en zet hier een aantal fauteuils bij. Aan de andere kant van de kamer kan weer een zitgedeelte maken. Gebruik dit keer een grote eettafel met een paar grote stoelen of een zitbank.

Je eigen indeling

De ruimte kan je eenvoudig wat knusser laten ogen, door een bepaalde indeling te maken met behulp van meubelen. Maak bijvoorbeeld een scheidingswand door een kamerscherm of een grote boekenkast in het midden van de ruimte te zetten. Van deze losse ruimtes kan je dan bijvoorbeeld een eethoek of zitgedeelte van maken. Of maak hier een ruimte van om klanten te ontvangen als het gaat om een kantoor. Het grote voordeel van deze techniek is dat je na verloop van tijd de ruimte weer helemaal opnieuw kunt inrichten als je weer eens iets anders wilt.

Doseer het kleurgebruik

Te veel kleuren gebruiken voor een ruimte is geen pretje voor het oog. Zelfs niet als het gaat om een grote ruimte. Neem in dit geval een leidende kleur, bijvoorbeeld door grootste muur in een felle kleur te schilderen. Schaf meubelen aan in een neutrale kleur en gebruik verder accessoires in bijpassende tinten. De vloer is wat dit betreft ook een goed element om je verdere inrichting op te baseren. Kies bijvoorbeeld voor een gietvloer in een opvallende kleur,  schaf meubelen aan in een neutrale kleur en werk in dit geval ook met accessoires die weer bij de vloer passen. Kijk voor voorbeelden wat voor uitstraling een gietvloer aan je interieur kan geven op https://www.gietvloer.pro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.