Uncategorized

Wat te doen met een zolder?

Heeft u de beschikking over een zolder, maar heeft u geen idee wat u ermee aan moet? Dat is geen ramp, want veel personen hebben geen weet van alle mogelijkheden die een zolder u kan bieden. Zo kunt u er makkelijk een studeerkamer van maken, een speelkamer voor de kinderen of gewoon een ‘hangkamer’. Wij zullen een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje zetten, zodat u gemakkelijker de verschillende mogelijkheden tegen elkaar kunt afwegen.

Ruimte vergroten

Het vergroten van een zolder is in de meeste gevallen niet de meest lastige taak van het verbouwen. Wij raden u aan om dit te doen met een dakkapel, want dit voegt ook nog eens waarde toe aan uw woning. Het plaatsen van een dakkapel moet u echter wel laten doen door een vakman, want het is niet voor iedereen weggelegd. Wij adviseren u om allereerst een aantal aannemers met elkaar te vergelijken en hierbij een duidelijk prijsopgave te vragen. Op deze manier krijgt u een goed overzicht van de gewenste aanbieders en u zou ook nog resultaten van oudere projecten kunnen opvragen. Kies niet meteen voor de laagste prijs, want dit zal in veel gevallen niet de kwaliteit ten goede komen.

Mogelijke verbouwing

Bij het verbouwen van een zolder kunt u veel kanten op en de meest voorkomende verbouwing zijn het bouwen van nieuwe slaapkamers of kamers met een duidelijke functie. Vaak is de ouderlijke slaapkamer gevestigd op de bovenste verdieping of wordt er een tussenwand geplaatst en kunnen er twee kinderen terecht.

Wanneer u geen kinderen heeft, of de kinderen hebben al een mooie slaapkamer in de woning, kunt u er ook over nadenken om er een studeerkamer van te maken. Zo kunt u gemakkelijk vanuit huis werkzaamheden verrichten, maar dan wel op een plek waar het ernaar ingericht is. Dit zal uw concentratie bevorderen en u kunt alles naar eigen wens invullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.