Uncategorized

Wat kan ik besparen met dakisolatie?

Door te kiezen voor dakisolatie kan er fors bespaard worden. Bij een slecht geïsoleerd dak gaat er veel warmte verloren. Denk hierbij aan bijna 35% van de alle warmte die een woning verliest, gaat middels het dak. Door het dak te isoleren gaat dit cijfer flink naar beneden. Nederland kent diverse daken en deze verdelen wij simpelweg onder in schuine en platte daken. Heeft u nog geen isolatie van het dak, investeer hierin en behaal resultaat.

Een schuin dak isoleren

Het voordeel bij een schuin dak is dat deze van twee kanten geïsoleerd kan worden, zowel de binnen- als vanuit de buitenkant. Het isoleren van de binnenkant is eenvoudiger, enkel is dakisolatie vanaf de binnenkant minder efficient. Dakisolatie vanaf de buitenkant werkt een stukje beter. Hierbij is het nadeel dat het aanbrengen moeilijker is, hier zal altijd een isolatiebedrijf aan te pas moeten komen. Wanneer het dak gerenoveerd moet worden is het een goed moment om dakisolatie aan te brengen, de dakpannen zullen er dan sowieso vanaf gehaald moeten worden.

Zoldervloer isolatie

Heeft u een schuin dak maar word de zolder niet gebruikt? Dan is een optie om de zoldervloer in plaats van het dak te isoleren. Doordat de ruimte tussen de zoldervloer en het dak niet warm hoeft te zijn. Bijkomend voordeel is dat het oppervlakte van de zoldervloer een stuk kleiner is dan het isoleren van het dak. Hierbij wordt direct bespaard op de materiaalkosten. Ook hier is het weer mogelijk om de vloer vanaf zolder te isoleren of de plafond kant van de verdieping onder de zolder. Vraag gerust een dakisolatie expert in Almere of een van de andere regio’s in Nederland.

Isolatie voor een plat dak

Bij een isolatie van een plat dak is het wat complexer. Een plat dak is ook vanaf de binnenzijde te isoleren, maar hier is het wederom ook niet de meest rendabele manier. Wanneer isolatie aan de buitenkant wordt aangebracht, zijn er twee keuzes. Het is mogelijk om de isolatie zowel onder als boven de dakbedekking leggen. Het beste rendement wordt geboekt bij dakisolatie onder de dakbedekking. Wordt er veel op het dak gelopen dan is het mogelijk verstandiger om deze bovenop de dakbedekking te leggen. Over uw specifieke situatie kunt u altijd een isolatiebedrijf uit de regio om advies vragen. Mogelijk komt de overheid u hier ook in tegemoet, zie ook Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Kosten van dakisolatie

Om een keuze te maken tussen dakisolatie, dan zijn de kosten vaak een belangrijke overweging. Deze kosten zullen zeker per dak verschillen en de grootste factor zal dan de grootte zijn. Goed om te weten is hoeveel vierkante meter heeft uw dak heeft. Om een indicatie te geven van de kosten gaan we even uit van een schuin dak van 70m2. De binnenzijde isoleren zal gemiddeld zo een €2.000 kosten. De buitenzijde is duurder, maar levert ook meer Het isoleren van een zolderdakrendement op, de totale kosten zullen rond de €4.000 kosten. Bij een dak van 70m2 is de zoldervloer gemiddeld 50m2. Hierdoor liggen de kosten duidelijk een stuk lager. Gemiddeld zullen de kosten bij een dergelijke vloer neerkomen op €1.500.

Voor een plat dak is het erg lastig voor een indicatie. Aangezien er veel verschillende soorten dakbedekking en zijn is het bijna gevaarlijk om een indicatie te geven. Vaak liggen deze prijzen rond die van de buitenkant van een schuin dak. De kosten tegenover de besparingen zijn erg gunstig. Gemiddeld ligt de terugverdientijd rond de 5 jaar. Vervolgens zijn de kosten die bespaard worden op de energierekening alleen maar extraatjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.