Uncategorized

Waarom zijn gietvloeren zo populair?

Op het gebied van interieur kunnen de trends nogal wisselen. Was het een flink aantal jaren geleden nog helemaal hip om knaloranje vloerbedekking in de huiskamer te hebben, gaan we nu toch liever voor een strakke look. Een houten ondergrond is erg geliefd, maar nog populairder zijn de gietvloeren. Deze zien we tegenwoordig niet alleen in veel woonhuizen, maar ook als ondergrond bij bedrijven. Maar hoe is het mogelijk dat juist de gietvloer zo populair is?

Verschillende mogelijkheden

Bij een gietvloer denk je wellicht aan een donkere grond. Maar er is eigenlijk nog veel meer mogelijk. Zo zijn deze vloeren niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ook in allerlei varianten. Denk hierbij aan een gietvloer van woonbeton, een betonlook vloer, een epoxyvloer of een vloercoating. Bij de laatste variant is het zelfs helemaal niet nodig om de bestaande vloer uit te breken. De coating wordt als beschermende laag op de huidige ondergrond gegoten. Zo zorg je niet alleen voor meer stevigheid, maar ook voor een compleet nieuwe look van de vloer. Een specialist kan je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden.

Een warme, onderhoudsarme ondergrond

Een andere reden waarom een gietvloer zo geliefd is, is omdat het niet alleen een warme uitstraling geeft aan de woonruimte maar ook echt warmer aanvoelt. Daarnaast is het bij veel soorten gietvloeren mogelijk om de ondergrond te combineren met een vloerverwarming. Welke optie je ook kiest, deze vloer is altijd naadloos. Hierdoor heb je niet veel tijd nodig om de vloer schoon te maken. Het vuil gaat immers niet tussen de naden zitten. En worden er in jouw huishouden dagelijks veel stappen gezet op de vloer? Maak je niet druk over slijtage, deze vloer kan wel een stootje hebben.

Geschikt voor elke ruimte

Zoals eerder aangegeven, is een gietvloer verkrijgbaar in verschillende varianten. Hierdoor is het mogelijk om deze ondergrond in alle woonruimtes toe te passen. Dankzij een waterdichte coating kan je dus ook de badkamer en keuken voorzien van een moderne look. Een renovatie van alle vloeren in je woning kan een investering zijn. Maar de meest goedkope gietvloeren kopen doe je bij een specialist. Vraag offertes aan bij verschillende partijen en maak je keuze op basis van prijs en kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.