Uncategorized

Vochtproblemen in muren

Een lekkage is over het algemeen vrij eenvoudig te zien, maar dat wil niet direct zeggen dat deze ook heel eenvoudig te verhelpen is. Wanneer het gaat om een leiding in je muur, kun je er waarschijnlijk niet of nauwelijks bij. Indien je niet snel hulp inschakelt om de lekkage te verhelpen, kan dit grote financiƫle gevolgen met zich meebrengen.

 

Lekkage


Wanneer er een leiding lekt in de muur van je woning, hoeft het niet zo te zijn dat dit je direct opvalt. Meestal wordt een lekkende leiding in je muur zichtbaar in de vorm van vochtplekken. Wanneer je dergelijke vochtplekken ziet, is het niet verstandig om er niets aan te doen. Schakel daarom dan ook zo snel mogelijk een loodgieter in om het probleem te verhelpen. Door tijdig in te grijpen, kun je namelijk heel wat geld besparen.

 

Lekkage opsporen


Wanneer er een vochtplek op je muur zit, weet je dat de lekkage ergens in de buurt van die plek zit. Probleem is echter dat je met het blote oog niet kunt zien waar je leiding nou eigenlijk precies lek is. Wanneer er bijvoorbeeld een vochtplek op de muur van een ruimte zit die grenst aan de badkamer, kan het zo zijn dat er hier een leiding lekt. Controleer daarom of het voeg- en kitwerk in de badkamer nog in goede staat is. Wanneer de muur met de vochtplek grenst aan de buitenmuur van je woning, is er mogelijk ook iets mis met het voegwerk. Loop dit dan ook goed langs en kijk of dit het probleem vormt.

 

Hulp inschakelen


Indien je de lekkage zelf niet kunt vinden, is het handig om de hulp van bijvoorbeeld een loodgieter in te schakelen. Hij beschikt over moderne apparatuur, waarmee de lekkage binnen no-time gevonden en verholpen is. Hierdoor kan de schade mogelijk beperkt blijven. Twijfel dus niet, maar schakel hulp in wanneer je er zelf niet uitkomt. Is het te duur om een loodgieter in te schakelen? Denk dan eens aan de financiƫle gevolgen die een lekkage met zich mee kan brengen wanneer er niets aan gedaan wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.