Uncategorized

Trend: de douchewand van glas

De badkamer en alles wat er mee te maken heeft is volop in ontwikkeling. Er wordt veel meer zorg besteed aan de inrichting van de badkamer, die vaker en vaker gebruikt wordt als een soort van wellnessruimte. In de moderne badkamer is geen plaats meer voor felle verlichting, maar kies je voor sfeerverlichting. Binnen dat geheel past ook een douchewand en wel speciaal de glazen douchewand. 

De douchewanden van glas zijn aan een indrukwekkende opmars bezig

Binnen het aanbod douchewanden is die van glas aan een opmerkelijke opmars bezig. Op zich niet verrassend, want een glazen uitvoering geeft extra uitstraling en dat is toch iets wat mensen aan de badkamer toe willen voegen. Een ander voordeel is wel dat je door te kiezen voor een uitvoering van glas, de badkamer meteen een ruimtelijke uitstraling krijgt en dus simpelweg groter oogt. 

Belangrijk is dat de wanden met de jaren steeds veiliger geworden zijn

Tegelijk met het feit dat douchewanden mooier zijn geworden, zijn ze vooral ook een stuk veiliger geworden. Zeker als je kinderen hebt is dat bepaalt niet onbelangrijk. Het gebruik van veiligheidsglas is uitermate veilig. Dit materiaal in diktes van 8 of 10 millimeter kan prima tegen een stootje. Ook in dat opzicht heeft een wand van glas dus net iets meer te bieden afgezet tegen elke andere douchewand. 

Juist een douchewand van glas is hygiƫnisch en gemakkelijk schoon te houden

Hoewel veel mensen in de veronderstelling verkeren dat je juist op glas vast alles ziet, is de glazen douchewand vaak de meest hygiĆ«nische wand die er is en heb je een wand die je gemakkelijk schoon kunt houden. Bij de productie van de wand is daar al rekening mee gehouden en beschikt het glas over een kalk- en vuil werend middel. Omdat je overal goed bij kunt, houd je de wand ook steeds goed schoon. 

Het plaatsen van de wand is allesbehalve ingewikkeld, dat kun je prima zelf doen

Voor elke douchewand die je koopt geldt dat er in de bijsluiter staat dat je de wand gemakkelijk zelf kunt plaatsen. De plaatsing begint steevast met het aftekenen van het middelpunt van de douchewand, waarna je het middelpunt van de zijranden van de douchevloer of de douchebak bepaalt. Je verwijdert dan het afdichtrubber uit de muurprofielen en tekent de schroefgaten af. Je schroeft de muurprofielen vervolgens vast en datzelfde doe je bij de hoekprofielen. Vervolgens plaats je de wand, plaats je de afsluitdoppen, de stabilisatiestang en kit je af. Heel ingewikkeld is dat dus niet. 

Douche Concurrent | Voelt gewoon goed

Zorg wel voor het juiste gereedschap

Het is wel belangrijk dat je voor het plaatsen van douchewanden dat je het juiste gereedschap in de buurt hebt. Je bent in elk geval een waterpas nodig, om de wand geheel recht te kunnen plaatsen. Verder is een potlood, steenboor, kitspuit, schroevendraaier en meetlint of rolmaat onmisbaar bij de plaatsing van de wand. Heb je deze gereedschappen in de buurt en volg je de handleiding bij het plaatsen dan kan er eigenlijk helemaal niets mis gaan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.