Uncategorized

Tips bij het decoreren van je huis

Je hebt een huis, misschien net nieuw of al een tijdje en je wilt het graag leuk decoreren. Je meubels staan er misschien al in, maar het voelt niet af. Met decoratie zet je de puntjes op de i en krijg je toch een huiselijker gevoel. Er zijn vele mogelijkheden om je huis te decoreren. Hieronder vind je enkele tips om het jou makkelijker te maken.

Kies je kleurenpallet

Het is handig om vooraf te kijken watvoor kleuren je in huis wilt. In de basis hebben de meeste mensen rustige kleuren. Maar decoratie kan je vaak alle kanten op. Je kan voor kleuren gaan die al in het interieur passen, maar je kan ook kleuren kiezen op je interieur op te laten vallen. Zoals mooie kussen, vazen, fotolijstjes, kaarsjes. Het belangrijkste is om te kiezen voor kleuren waar jij het prettigst bij voelt. Het is slim om een moodboard te maken. Een moodboard is eigenlijk letterlijk een bord waar jij je woonideeen kwijt kan. Zo zie je gemakkelijk in 1 oogopslag of iets wel of niet bij elkaar past. Je kan natuurlijk zelf knippen en plakken, maar je kan natuurlijk ook online een moodboard maken.

Ga voor persoonlijke woonaccessoires

Het mooiste van je huis decoreren, is dat je het geheel persoonlijk kan maken. Hang bijvoorbeeld mooie lijstjes met foto’s van het gezin op. Of wat dacht je van een eigen quote als muursticker. Je kan dan een mooie boodschap of iets inspirerend op kwijt. Doe er bijvoorbeeld een mooie tekst in de hal. Dan zie je dat altijd als iemand binnenkomt.

Plaats grote planten in je woning

Een goede manier om je huis levendiger te maken, is het plaatsen van mooie grote planten. Voorheen zag je meer kleine planten als een trend, nu zijn het vooral grote planten. Daarnaast is het niet alleen gezellig, maar zorgen planten ook voor een gereguleerde luchtvochtigheid en zuurstof in je woning. Ben je niet zo goed met planten verzorgen? Kies dan een plant waar je weinig aandacht aan hoeft te geven.

Kijk goed naar de vormgeving

Heb je in je huis een rechthoekige tafel, rechthoekige bank, rechthoekige salontafel? Dan kan je huis snel hokkerig ogen. Ga dan voor ronde voorwerpen in huis. Ronde vormen in je woning, maken je woning zachter, gezelliger en maken een mooie balans met de rest. Denk aan rond vloerkleed, ronde vazen, ronde kaarsen, ronde lampen en ronde kussens voor op de bank.

Overdijf niet met de accessoires

Een veel gemaakte fout is dat men overdrijft met de accessoires. Te veel spullen, te groot, te opvallend. Koop daarom decoratie één voor één. Zo zie je waar je bijvoorbeeld nog wat je wil hebben en waar wil hebben. Het is ook leuk om zo nu en dan de decoratie te vervangen. In de zomer kan je bijvoorbeeld lichtere kleuren en decoratie doen en in de winter meer donkere kleuren. Zo lijkt je huis elke keer nieuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published.