Uncategorized

Pijnklachten Tijdens het Schilderen

Bij muurdokter denken we natuurlijk ook aan een ander soort dokter. Degene die je ook wel in een ziekenhuis vindt. Soms heb je die wel eens nodig als je zoveel met schilderen en klussen bezig bent. En als je niet een dokter zelf nodig hebt, dan kun je wel wat medicatie of supplementen gebruiken om je te ondersteunen bij je zware beroep. Je kunt ze rijgen bij Dokteronline.com. Maar wat kunnen die supplementen nou precies voor je doen? Heb je die echt wel nodig? En hoe kunnen ze je helpen in je alledaagse schilderwerkzaamheden of wanneer je juist een incidentele schilderklus hebt? Lees dit blog om daar wat meer over te weten te komen.

Supplementen en Gezond Leven

Een gezond dieet is essentieel voor een gezond en sterk lichaam dat nodig is om hard en zwaar werk te verrichten. Een uitgebalanceerd dieet kan al helpen om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven. In enkele gevallen kun je baad hebben bij wat supplementen die de tekorten net wat opvangen. Wie zwaar werk verricht heeft immers behoefte aan wat meer proteïne en koolhydraten. En wat sporten en bewegen om die rugspieren, buikspieren, beenspieren en dijspieren wat te trainen kan ook geen kwaad. Zo houd je het lange staan en hurken wat langer vol dat je anders zou doen. Ook zijn je spieren dan strek genoeg om je op een goede manier te ondersteunen zodat je minder snel klachten krijgt.

Medicijnen ter Herstel

Het kan echter nooit helemaal voorkomen worden dat er wel eens iets misgaat. Als je zoveel met schilderen bezig bent dan wring je jezelf in alle mogelijke posities om maar ieder hoekje van de muur geschilderd te hebben. En bij graffiti wil je juist nog preciezer werken om de juiste details aan te brengen. Dan kun je nog wel eens last van je rug krijgen. Het kan immers zomaar in je rug schieten omdat je zoveel staat en op je hurken zit. Een hernia of spierscheurtje is zo opgelopen. Verder zijn je handen natuurlijk steeds bezig en heb je de kans op overbelasting aan je handen. Die kwast of penseel houdt immers zichzelf niet vast. Mocht je last krijgen dan is rust natuurlijk het beste. Dit is echter niet altijd mogelijk. Mocht je toch (nog even) door willen gaan, dan kan een pijnstiller helpen. Paracetamol of ibuprofen kan de klachten tijdelijk even naar de achtergrond dringen. Een brace of ander soort ondersteuning gebruiken, zoals inlegzolen, is ook niet onverstandig. Zo voorkom je dat je je hand nog een keer verrekt.

Ernstige Pijnklachten

Mocht je echt ernstige klachten hebben, dan kun je eens kijken bij een online dokterswinkel. Sommigen hiervan verkopen medicijnen die normaal gesproken alleen op doktersrecept gehaald kunnen worden. Al is een bezoekje aan de dokter in sommige gevallen toch wel aan te raden. Zonder een dokter blijft het immers vaak bij symptoombestrijding terwijl het onderliggende probleem steeds maar niet wordt opgelost. Zo houden je klachten alleen maar langer aan.

Zo zie je dat goede voeding, supplementen, training en eventuele medicatie je er snel weer bovenop krijgen en je hopelijk zo weer aan het schilderen kunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.