Uncategorized

Lekkage in de muur? Bel de loodgieter in Delft

Tegenwoordig worden leidingen zo goed als mogelijk weggewerkt. Waar tot enkele tientallen jaren terug de leidingen kriskras door de kamer liepen, moet alles nu mooi strak weggewerkt zijn. Dat ziet er een stuk mooier uit, maar het bemoeilijkt wel de eventuele reparaties die mogelijk zijn. Bovendien maakt het de kans op ongelukken een stuk groter: voor u het weet boort u per ongeluk in een waterleiding. Het is in dat geval zaak om allereerst de hoofdkraan dicht te draaien om ontwikkeling van verdere schade te voorkomen, maar vervolgens snel de loodgieter te bellen om de problemen op te lossen.

Ook voor minder spontane problemen

Bovenstaand probleem hoeft natuurlijk niet de enige reden te zijn waardoor een lekkage kan ontstaan. Leidingen kunnen ook na verloop van jaren langzaam gaan lekken. Het kan jaren duren voordat een lekkage aan de buitenkant van de muur zichtbaar wordt, afhankelijk van de grootte van het lek.

Moderne hulpmiddelen

Het leven van een loodgieter is tegenwoordig een stuk eenvoudiger doordat er allerlei moderne technische hulpmiddelen beschikbaar zijn om een lekkage zo snel en effectief mogelijk op te sporen. Hierdoor kan een loodgieter vaak al in een mum van tijd achterhalen waar een lek precies te vinden is. Met die informatie kan hij een plan van aanpak opstellen en de lekkage zo effectief mogelijk repareren. Doordat zoals gezegd tegenwoordig alle leidingen strak weggewerkt worden, is het voordeel hiervan dat er zo min mogelijk hak- en breekwerk verricht hoeft te worden. Wanneer er ergens symptomen van waterschade opduiken (bijvoorbeeld waterkringen of loslatend behang) dan kan het daadwerkelijke lek soms meters verderop zijn. Met de moderne apparatuur kan dit eenvoudig gesignaleerd worden waardoor er geen onnodige schade aangebracht hoeft te worden en de kosten dus ook binnen de perken kunnen blijven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.