Uncategorized

Je huis inrichten met unieke meubels

Houd je wel van een unieke inrichting? Dan durven wij te wedden dat bij jou thuis weinig te vinden valt van meubelgiganten als IKEA. Door een compleet eigen draai te geven aan jouw meubelen, creeer je niet alleen een uniek interieur maar laat je ook een deel van je persoonlijkheid zien. En dat is toch een stuk leuker dan al die woonruimtes met een standaard inrichting. Maar hoe kan je het beste je huis inrichten met unieke meubels?

Hoe vind je unieke meubels?

Maar hoe vind je nou unieke meubels om de verschillende kamers van je woning mee in te richten? Het is vaak veel eenvoudiger dan je denkt, maar je zal wel de handen uit de mouwen moeten steken. Ga bijvoorbeeld eens naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt. Wellicht vind je daar een aantal leuke kasten, stoelen of tafels die zo op het eerste oog wel in jouw interieur passen. Thuis kan je hier nog een eigen touch aan toevoegen door ze in te smeren met bijvoorbeeld whitewash, of schuur de meubelen op en verf ze in een andere kleur. Je meubels zelf bouwen is natuurlijk ook altijd een optie.  

Een stijl creëren

Het kan best lastig zijn om helemaal van begin af aan een eigen stijl te creëren. Het gevaar is namelijk dat door je eigen meubelen het interieur heel druk gaat ogen. Om toch te zorgen voor wat eenvoud is het verstandig om gebruik te maken van dezelfde tinten als je bijvoorbeeld de meubels gaat verven. Maak je alleen gebruik van een wash of hebben de meeste meubels een houtkleur? Kies dan voor accessoires in dezelfde stijl. De vintage en de industriële look zijn tegenwoordig erg populair, hierdoor er gelukkig veel mogelijk op dit gebied. Accessoires zijn overigens ook heel handig als je na verloop van tijd je interieur een snelle make-over wilt geven. Het enige wat je in dit geval hoeft te doen is een aantal nieuwe accessoires aanschaffen.

Orde en opvulling

Houd je van een minimalistische inrichting? Dan zijn orde en rust waarschijnlijk de belangrijkste aandachtspunten voor jouw interieur. Zorg in dit geval voor voldoende opbergruimte in de meubelen (zoals lades en kleine vakjes met deurtjes), zodat je kleine spulletjes ook kan opbergen maar het wel rustig blijft voor het oog. Heb je te maken met een lege plek in de kamer of aan de muur? Dan is het een optie om hier een leeshoek van te maken, of hang hier plankjes op voor je (nep)planten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.