Uncategorized

Hoe fleur je je ‘saaie’ muur op?

Je hebt er vast wel één in je woning staan: een saaie muur. Er mist gewoon nog iets, maar wat? Heb je geen idee wat je met deze muur aan moet? Je hebt onwijs veel mogelijkheden, van een simpel likje verf tot een opvallende natuurwand. Vergeet niet: niks is te gek. Wees lekker creatief en probeer verschillende dingen uit. Wij geven je een aantal suggesties die je kunnen helpen bij het opfleuren van die ene saaie muur.

Behangen maar!

Je kunt de muur al een stuk minder saai maken door deze een kleurtje te geven. Pak een pot verf erbij en ga aan de slag. Wil je toch liever een printje op de muur? Dan biedt behang uitkomst. Je vindt het in alle soorten en kleuren. Met behang kun je echt een statement maken. We hebben een paar populaire behangtrends voor je op een rijtje gezet.

 

-Palmbomen

 

We zien de natuur steeds meer terugkomen in ons interieur. Groen is helemaal hip. Je kunt de botanische sfeer in huis halen door de muur met palmboom behang te bedekken. Staat ook nog eens erg vrolijk.

 

Behang combineren

 

Waarom zou je maar één soort behang gebruiken als je er ook twee of drie kunt toepassen? Je kunt verschillende printjes en kleuren erg goed met elkaar combineren. Denk aan een donker en een licht behang. Zo creëer je een speelse en opvallende wand.

Vlag aan de muur

Toch geen zin om met behang aan de slag te gaan? Je kunt ook heel goed een statement maken zonder behang. Dit doe je met een vlag. Een vlag? Ja, een vlag hoeft echt niet alleen buiten in de wind te wapperen. Denk bijvoorbeeld aan de vlag van Frankrijk. Als je bijvoorbeeld van Franse afkomst bent of echt iets hebt met het land, kan deze vlag echt een toevoeging zijn aan je interieur. Je kunt deze vlag subtiel laten terugkomen in accessoires of bijvoorbeeld eentje laten verven op de muur. Nog op zoek naar een nieuwe vlag? Kijk eens rond bij Vlaggenunie. Hier vind je de mooiste vlaggen.

Pinterest inspired

Geef maar toe, ook jij kan uren rondkijken op Pinterest. Voor die saaie muur kun je ontzettend veel inspiratie opdoen op Pinterest. Denk bijvoorbeeld aan prachtige foto’s van fotolijsten aan de muur of planken met daarom leuke schilderijtjes. De muur opfleuren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een plankje, een paar fotolijstjes en leuke planten kom je al een heel eind. Veel succes met het opfleuren van jouw muur! En niet te lang op Pinterest zitten hè.

Leave a Reply

Your email address will not be published.