Uncategorized

Een goede luchtvochtigheid is beter voor de muur

Een lekkage in je woning kan zorgen voor vocht die door de scheuren heen komen wat schadelijk is voor de muur. Dit wil je te allen tijde voorkomen. Een te hoge luchtvochtigheid is daarnaast ook niet goed voor de muur in je woning. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid op het juiste niveau te houden.

Isoleren en ventileren

Om de luchtvochtigheid tegen te gaan is het belangrijk om de muur goed te isoleren. Dat kan met spouwmuurisolatie. De binnenkant van de muur wordt warmer en hiermee geef je neerslaand vocht in je woning een kleinere kans. Maar wanneer je de muren beter isoleert moet je je wel bedenken dat er voorheen lucht binnen kon komen door de spleten in de muur. Nu deze muren beter zijn geïsoleerd is het belangrijk dat de woning wordt geventileerd. De ventilatie kan het vocht juist weer afvoeren.

Voor het isoleren is het noodzakelijk om materialen te gebruiken van een hoge kwaliteit. De juiste bouwmaterialen voor isolatie vind je hier. Tevens kun je het bestellen voor een aantrekkelijke prijs. Het meest gebruikt in Nederland zijn de glaswol en steenwol. Deze zijn te gebruiken voor gevels, daken, wanden en vloeren.

Zelf doen of een vakman inschakelen?

De isolatie is door veel mensen prima zelf te regelen, maar wanneer je niet zeker weet hoe dit gaat is het verstandig om er iemand met kennis bij te hebben. Wanneer de isolatie op de juiste manier in de muren zit wordt je woning bovendien ook meer waard. Mensen worden zich steeds bewuster van het milieu en bovendien gaan de kosten voor energie ook steeds verder omhoog. Op de lange termijn bespaar je met goede isolatie op stookkosten en is je woning meer waard, omdat andere mensen ook bereid zijn om hier meer voor te betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.