Uncategorized

Drie manieren om je muur te reinigen

AfbeeldingmuurdokterVoordat een muurschildering of graffiti op muur kan aangebracht kan worden, moet de muur eerst gereinigd worden. Door de muur te reinigen, straalt de muur weer en ziet het gebouw er weer als nieuw uit. Ook voorkomt het reinigen van je muur schade aan je buiten- en binnenmuur. Verder blijft de graffiti of muurschildering hierdoor langer op de muur zitten. Je wilt natuurlijk wel dat je graffiti of muurschildering op een mooie schone muur aangebracht wordt!

 

Je kunt een muur op verschillende manieren reinigen. Deze drie manieren zijn volgens een medewerker van homeworks.nl uiterst geschikt:

 

  1. Chemisch reinigen: bij chemisch reinigen meng je één of meerdere chemische stoffen met water. Chemisch reinigen kost weinig tijd en kan een groot oppervlakte in een korte tijd zorgvuldig reinigen. Chemisch reinigen zorgt ervoor dat het hardnekkige vuil op de muur verwijderd wordt en is uiterst geschikt om verfresten te verwijderen. Chemisch reinigen maakt je muur echt nauwkeurig schoon, maar het kan wel de muur beschadigen.

 

  1. Hoge druk reinigen: bij hoge druk reinigen reinig je de muur door middel van hoge druk. Water met een temperatuur boven de 100 graden wordt tegen de muur gespoten, waardoor er milde aanslag verwijderd wordt. Milde aanslag is bijvoorbeeld mos of een klimop. Deze methode is niet schadelijk voor het milieu en er blijven niet zoals bij chemisch reinigen chemische resten achter. Andere voordelen aan deze methode zijn: eenvoudig, snel en breed toepasbaar.

 

  1. Reinigen door zandstralen: met deze methode verwijder je echt hardnekkig vuil. Water wordt gemengd met zand en vervolgens wordt dit op de muur gespoten. Deze methode verwijderd echt bijna alle soorten vuil. Er zit wel één nadeel aan deze methode: de kans is groot dat je de muur beschadigt.

 

Welke methode je gebruikt om je muur te reinigen, mag je zelf kiezen. Alle methodes zijn er geschikt voor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.