Uncategorized

De beste manieren om je muren op te vrolijken

Ben je verhuisd of ben je toen aan een nieuwe look in je huis? Dan denken veel mensen meteen aan nieuwe meubels. Echter kun je er ook voor kiezen om je muren op te vrolijken met een nieuwe kleur of behang waar je bijvoorbeeld wat passende accessoires bij koopt. Wij geven je graag wat creatieve manieren om je muren op te vrolijken en zo je huis een hele nieuwe look te geven.

Zeg het met muurstickers

Een van de gemakkelijkste manieren om een muur een nieuwe uitstraling te geven is met een muursticker. Er zijn muurstickers te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Zo kun je een muursticker van een landschap aanschaffen die heel je muur bedekt. Houd je bijvoorbeeld van natuur, dan zijn er stickers van een bos of een strand landschap waar je een hele muur mee kunt bedekken. Zo kun je lekker wegdromen in je eigen huis. Er zijn ook veel stickers voor kinderkamers te koop in elk denkbaar thema. Laat zien dat je zoontje enorm van voetbal houdt met een mooie voetbal sticker of vrolijk de muur van de kamer van je dochtertje op met leuke muurstickers van katten of een boom met uiltjes.

Ook is het mogelijk om wat inspiratie op je muur te plakken in de vorm van een mooie quote.

Creatief met behang

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om gewoon een nieuw kleurtje met behang aan te brengen op de muur. Maar er zijn ook vele leuke patronen beschikbaar. Kun je niet kiezen welk patroon je op je muur wilt hebben? Het kan soms ook erg leuk zijn om verschillende soorten behang op één muur te plakken. Als je twee soorten behang in redelijk dezelfde kleurenfamilie afwisselt kan dit een heel leuk effect hebben. Doordat je niet te sterk afwijkende kleuren kiest blijft het wel een geheel en wordt het niet te druk. Kun je geen behang vinden met het patroon dat jij leuk vindt, pas het behang dan aan naar eigen smaak. Plak bijvoorbeeld een horizontale strook met een ander soort behang over de gehele lengte van de muur, of werk met diagonale banen. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Een likje verf voor een groot effect

Een muur een andere kleur schilderen kan iedereen. Echter ook met verf kun je veel leuke dingen doen. Je kunt er zo voor kiezen om met speciale reliëf verf te schilderen, zoals een structuurverf met kleine korrels. Met deze soort verf zal het ook niet opvallen wanneer een muur niet helemaal netjes meer gestuct is. Er zijn ook meerdere manieren om een leuk effect met gewone verf aan te brengen. Zo kun je meteen nadat je verf hebt aangebracht op de muur er met een natte doek vegen overheen maken om een aantal lichte veeg vlekken te creëren. Gebruik een borstel om lijnen over de verf te trekken, breng een wolkeneffect aan met een handschoen of een spons, of maak een patroon met tape en schilder dit over. Dit zijn erg leuke technieken om eens mee te experimenteren. Probeer het eerst uit op een stuk oud behang om te oefenen en te kijken wat jij het mooiste effect vindt.

Een prachtig resultaat met accessoires

Ben je eigenlijk wel tevreden met het verfwerk of het behang op je muur? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de muur te decoreren met schilderijen, foto’s, planten of planken. Ga maar eens zoeken op internet naar fotomuren of een creatieve manier om planken op te hangen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder geven we je een paar ideeën:

  • Maak een strook met losse foto’s om over de hele lengte van je muur te hangen.
  • Hang verschillende lijsten met foto’s in een vierkant op de muur.
  • Bevestig drie planken boven elkaar en zet hier mooie foto’s, kaarsen of planten op.
  • Werk met hout en bekleed een hele muur met mooie planken.
  • Hang één groot prachtig schilderij in het midden van de muur. Een echte eyecatcher!
  • Ga voor Indische sferen met een mooie wanddoek.
  • Breng wat groen in je huis met leuke kleine potjes planten voor aan de muur.
  • Verlicht de kamer met lampenslingers in een aantal verschillende kleuren.

 

Al deze dingen zijn zelf redelijk makkelijk te realiseren. Met welke tips ga jij aan de slag om je muren een nieuwe look te geven?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.