Uncategorized

Behang of verf verwijderen van uw muur?

In uw huidige woning of nieuwe woning uw muren of wanden veranderen? Dat kan wel eens lastig zijn omdat sommige materialen heel erg vastgeplakt zitten aan de muur. Wanneer u bijvoorbeeld behang wilt verwijderen en dit er al enkele jaren op heeft gezeten kan dit zeer lastig zijn. Wij lichten in dit artikel een aantal tips uit om het verwijderproces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Wat voor materiaal is bevestigd?

Het allerbelangrijkste van allemaal is dat er goed onderzocht wordt wat voor materiaal er aangebracht is en op welke manier. Deze informatie is nodig om te inventariseren wat nodig is om het materiaal te verwijderen. Het kan gelijmd zijn, bevestigd zijn met schroeven of slechts enkel een verflaag.

Juiste gereedschap en bijbehorende materialen

Een verflaag kun je het beste gewoon schoonmaken met ammoniak of een ander ontvettingsmiddel en daar vervolgens een nieuwe kleur overheen schilderen (evt. vooraf nog een laag grondverf). Als materialen bevestigd zijn met schroeven kun je deze schroeven natuurlijk gewoon verwijderen met een boormachine of schroevendraaier. Echter kan het zo zijn dat er schroefdraadborgmiddel is aangebracht om het schroefdraad. Hierdoor zal het heel lastig worden om de schroef te verwijderen. Je kunt het beste een paar tikken op de schroef geven met een hamer waardoor de muur eromheen licht beschadigd (en hoogstwaarschijnlijk al wat afbrokkelt). Hierdoor kun je wat bewegen met de schroef waardoor er speling ontstaat en je hem uiteindelijk los kunt trekken. Vervolgens kun je de muur natuurlijk gewoon opvulling met opvulmateriaal. Dit kun je natuurlijk weer vlak strijken waardoor er alsnog een egale muur ontstaat.
Behang kun je er eenvoudig af krabben met een verfkrabber, zorg ervoor dat alle lijmresten er helemaal af gehaald zijn voor je een nieuwe laag aanbrengt! Anders kan het zorgen voor lelijke ongelijke plekke op je muur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.