Uncategorized

Alles over verschillende soorten muurisolatie

Steeds meer mensen laten hun huis isoleren, want het heeft verschillende voordelen. Zo houdt je woning warmte beter vast, waardoor je minder hoeft te stoken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar door de lagere energierekening hou je aan het eind van de maand ook een leuk bedrag over! Wanneer het aankomt op het isoleren van je eigen huis, heb je veel verschillende keuzes. Daardoor kan het soms lastig zijn een keuze te maken. Daarom lees je in deze blog alles over welke verschillende soorten muurisolatie er allemaal zijn, zodat je de juiste keuze kan maken.

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt isolatie aangebracht in de ruimte tussen een binnen- en buitenmuur (ook wel spouw genoemd). Hiervoor kunnen allerlei verschillende materialen gebruikt worden, zoals EPS-parels, glaswol of spuitisolatie. Welk materiaal het meest geschikt is, is afhankelijk van je situatie. Over het algemeen is dit de meest goedkope manier om een woning te isoleren. Omdat niet alle huizen een spouwmuur hebben, is spouwmuurisolatie dus niet voor iedere woning een optie

Muurisolatie langs buiten

Wanneer er geen spouwmuur aanwezig is, kan je overwegen om buitenmuurisolatie te nemen. Hier zijn twee varianten van: langs binnen en buiten. Het grote voordeel van isoleren langs buiten is dat er geen ruimte binnenin je huis verloren gaat. Daarnaast heb je zo ook gelijk de mogelijkheid om je huis een nieuw uiterlijk te geven. 

Muurisolatie langs binnen

Hoewel muurisolatie langs buiten meer voordelen heeft dan muurisolatie langs binnen, is het zeker een optie. Over het algemeen heb je dan twee opties: ten eerste kan je werken met voorzetwanden. De ruimte tussen de muur en de wand wordt vervolgens opgevuld met een isolatiemateriaal naar keuze. Ten tweede kan je ook kiezen voor platen waar al isolatiemateriaal aan zit bevestigd. Deze kunnen direct op de muur bevestigd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.