Uncategorized

3x alternatieven voor gras in je tuin

Veel mensen kiezen voor een mooi grasveld in de tuin. Maar waar vaak niet aan gedacht word is het onderhoud. Om het gazon aan jouw kant toch groener te houden, is het noodzakelijk om het regelmatig te maaien, te sproeien tijdens de warme dagen om uitdroging te voorkomen en om te zorgen dat de bodem van goede kwaliteit blijft moet je regelmatig kalk strooien. Begin je alleen al te zuchten bij het idee om dit allemaal regelmatig te moeten doen? Dan is het duidelijk dat jij niet blij zal worden van een grasveld in je tuin. Wij geven je daarom drie andere alternatieven.

Warme sfeer met hout

Wil je van je tuin geen plek maken waar je vooral de was op kunt hangen en de fietsen neerzet, maar juist een sfeervolle plek om te ontspannen? Kijk dan eens naar de mogelijkheid voor houten vlonders in je tuin. De houten ondergrond is niet alleen stevig, maar zal ook een knusse sfeer aan je tuin geven. Daarnaast heeft het ook als voordeel dat voordat de vlonder gelegd kunnen worden ondergrond behandeld moet worden tegen onkruid. Dit zal je niet meer terugzien in je tuin. Houd er wel rekening mee dat de vlonders regelmatig voorzien moeten worden van een nieuw laagje olie of beits om de kwaliteit te behouden.

Geef je tuin een moderne look

Ben je een groot liefhebber van een moderne inrichting zonder al te veel poespas? En vind je groen in je tuin niet noodzakelijk? Laat dan een gietvloer op je terras aanleggen. Er zijn tegenwoordig allerlei soorten gietvloeren verkrijgbaar met verschillende eigenschappen. Door de toevoeging van een waterafstotende coating is de vloer ook bestand tegen een fikse regenbui. Ook zal de specialist ervoor zorgen dat de vloer niet al te snel zal verkleuren door de uv-straling van de zon. Houd er wel rekening mee dat een gietvloer wel vrij prijzig is.

Kunstgras voor meer kleur in jouw tuin

Zie je het onderhoud dat gras met zich meebrengt niet zo zitten, maar is al het groen in je tuin wel helemaal jouw smaak? Dan is er nog een andere mogelijkheid in de vorm van kunstgras. Je geniet dan van een mooi gazon, zonder al het onderhoud dat nodig is voor echt gras. Kijk eens naar het assortiment van een online kunstgras winkel. Daar zal je gelijk zien dat er niet alleen kunstgras in een groene kleur verkrijgbaar is, maar ook in vele andere tinten. Op deze manier is het zelfs mogelijk om een klein sportveld in de tuin aan te leggen voor de kinderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.