Uncategorized

Last van vocht in huis is niet alleen enorm vervelend. Vochtige muren brengen ook risico’s en gevolgen met zich mee. In dit artikel hebben wij de gevolgen van vochtige muren in huis op één rijtje gezet. De gevolgen zijn niet alleen voor jouw woning, maar voor je gezondheid kan vocht vervelende gevolgen hebben. Heb je last van vochtige muren? Laat dit dan zo snel mogelijk oplossen door ervaren en professionele vochtbestrijders.

 

Gezondheidsproblemen door vochtige muren

 

We hebben het hierboven al kort aangehaald, ook voor je eigen gezondheid kunnen vochtige muren gevolgen hebben. Mensen met vochtige muren hebben meer gezondheidsklachten, vaak gaat het om dezelfde klachten. Veel voorkomende klachten zijn: allergische reacties, infecties aan luchtwegen en hoofdpijn. Wij zetten gezondheid bovenaan in de lijst van gevolgen omdat dit in onze ogen belangrijker is dan materiële schade. Wees verstandig en laat het vochtprobleem zo snel mogelijk oplossen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

 

Stabiliteit van de woning

 

Door het vocht op de muren worden de muren week en daardoor ook minder stabiel. Het is niet zo dat je woning direct op instorten staat door een paar vochtige plekken, maar laat het niet te ver komen dat de woning echt instabiel wordt. In hoeverre de stabiliteit van je woning beïnvloed wordt hangt ook af van het type materiaal dat gebruikt is. Normale bakstenen kunnen goed tegen vocht. Maar zachtere bakstenen nemen echter veel meer vocht op en kunnen na verloop van tijd schade oplopen. De vocht in de muren zet s winters echter op als het gaat vriezen wat voor gevaar kan zorgen.

 

Schimmels en zwammen

 

Schimmels en zwammen hebben vocht nodig om zich te ontwikkelen, een warme en vochtige omgeving zoals de muren in kwestie zijn perfect. Schimmels en zwammen kunnen gevaarlijk zijn. Naast je eigen gezondheid kunnen ze ook invloed hebben op de gezondheid van je woning. Laat het dus niet zover komen.

Ongedierte

 

Naast schimmels en zwammen is een vochtige omgeving ook ideaal voor ongedierte. Denk aan pissebedeen en zilvervisjes. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Neem dus contact op met een vochtbestrijding bij jou in de buurt en laat het probleem zo snel mogelijk oplossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.